Enquesta: T1 Aeroport
Creus que la nova terminal serà un estímul per l'economia del Baix Llobregat?
Portada | Política | Gavà es posa mans a la feina per reformar el barri de Can Tintorer

Gavà es posa mans a la feina per reformar el barri de Can Tintorer

Tamany de la font: Decrease font Enlarge font
image L'Alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, durant la visita a les obres

L'Alcalde, Joaquim Balsera, ha visitat les obres que s'estan duent a terme al carrer Lamote de Grignon i adjacents, al barri de Can Tintorer, per veure en primera persona com canvia aquest sector de la ciutat, amb molts problemes de mobilitat i amb els serveis mal ordenats. És una obra prevista dins del Fons Estatal d'Inversió Local.

Mans a la feina. Gràcies a les aportacions del FEIL, Gavà ha pogut per fi iniciar una renovació amb cara i ulls del barri de Can Tintorer, un sector construit als anys 60 enfilant-se a la serra de Miramar. Tan enfilat, que l'accessibilitat i la mobilitat pels veïns és tota una odissea, fent front diàriament a pendents molt pronunciades, sense pràcticament aparcament i amb un enllumenat deficient.

Amb una inversió de gairebé 9 Milions d'euros, s'han començat a aixecar els carrers de Lamote de Grignon, Enric Granados, Isaac Albéniz, Pau Casals i adjacents, al sector de la Riera de Sant Llorenç. S'hi construirà la segona escala mecànica del barri, que unirà la rambla Pompeu Fabra i la Plaça Amadeu Vives, i salvar així la pujada (o baixada) del centenar de graons que separen aquests espais.

A més l'actuació inclou el soterrament de la línia de baixa tensió que transcorre aèria entre Lamote de Grignon i la Riera de Sant Llorenç i la renovació dels paviments, el mobiliari urbà i les xarxes de servei. En aquest sentit, es durà a terme la millora de la xarxa de sanejament i les línies afectades, una elèctrica i una altra telefònica, seran soterrades. També és previst col·locar una nova caixa general de protecció per a cada parcel·la, de manera que les obres hauran d'entrar casa per casa dels veïns per adaptar el nou recorregut de les xarxes elèctriques. Als carrers de Lluís Millet i de Francesc Viñas s'ampliaran les voreres fins a 1,5 metres de pas lliure per a vianants i es deixarà una franja d'aparcament en filera d'1,75 metres i una calçada de 3,25 metres. La resta de carrers seran en plataforma única i de prioritat invertida. D'aquesta manera la circulació rodada es reduirà pràcticament a l'accés del veïnat als guals particulars.

Amb un aire de "per fi", l'Alcalde ha declarat que està "molt satisfet" per dur a terme aquestes obres, que "sens dubte, milloraran la qualitat de vida dels veïns", amb "carrers nous, més accessibles i més còmodes". Un cop finalitzin les obres (en principi al desembre), l'objectiu es fixa en la zona nord del barri, el més enfilat a la muntanya, per fer-hi una reforma semblant. 

Afegir a: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Comentaris (0 Publicat):

Envïi els seus comentaris comment

  • email Envïi un correu a un amic
  • print Imprimir versió
  • Plain text Text pla
Tags
No hi ha tags per a aquest article
Valoració l´article
0